Actualitate

Primarul Timișoarei se alege cu o plângere penală: “Fritz a comis un act de incitare la discriminare”

Primarul Timișoarei este vizat de o plângere penală depusă în urma unui anunț – se consideră că Fritz a comis un act de incitare la discriminare.

Venit din zona civică, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, se confruntă cu reacțiile… societății civile, fiind acum de cealaltă parte a baricadei! Astfel, un avocat timișorean, Alexandru Mușătoiu, a anunțat că depune azi o plângere penală contra primarului Fritz pentru ”incitare la discriminare”.

”Vă anunț oficial că mâine voi depune personal plângere penală împotriva primarului Fritz pentru incitare la discriminare. Ce e prea mult, e prea mult!”, a scris ieri seară avocatul Alexandru Mușătoiu pe Facebook. Avocatul se referă la un mesaj al primarului – și anume la următorul pasaj: ”Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară”, a scris primarul Fritz.

Primarul a transmis mesajul în semn de revoltă față de decizia CJSU ”din care NU mai fac parte”, care a decis că, ”potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri”.

”Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii”, scrie Fritz, arătând că ”În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți”.

În plus, primarul aruncă vina pe nevaccinați: ”Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați”.