Primele semne care pot trăda un cancer

Primele semne care pot trăda un cancer

Cancerul nu mai este o condamnare la moarte, datorită evoluției tratamentelor. Pacienții trăiesc mai mult cu această boală și pot avea o bună calitate a vieții, însă e necesar ca boala să fie depistată devreme. Măsurile preventive, cum ar fi analizele anuale, exercițiile de rutină și o dietă sănătoasă, toate pot face diferența. În plus, atenția la unele semne sunt extrem de importante pentru diagnosticarea bolii la timp, pentru a putea fi tratată. Iată semne timpurii ale cancerului, înainte de alte simptome.

Cancer de colon

Este imperativ să faceți un screening sau să vă consultați medicul dacă aveți simptome cum ar fi durere abdominală, sângerare rectală sau pierdere în greutate inexplicabilă. Recent, Grupul de lucru preventiv al Statelor Unite a redus vârsta de screening pentru toată lumea de la 50 la 45 de ani, din cauza creșterii recente a diagnosticului a persoanelor mai tinere cu cancer colorectal. Dacă examinarea este normală, trebuie repetată la 5-10 ani. Dacă se găsesc polipi, se recomandă creșterea frecvenței.

Dureri osoase

Dr. Taylor Graber, medic anestezist, spune: „Durerile osoase în miezul nopții pot fi, de asemenea, un semn îngrijorător. Deși este foarte posibil ca durerea osoasă să fie rezultatul unei leziuni anterioare, cum ar fi o fractură osoasă care necesită o corecție chirurgicală, durerile osoase, în special durerea osoasă nocturnă poate fi un semn a ceva mai grav, cum ar fi cancerul. Există multe tipuri de cancer care sunt predispuse la metastaze la nivelul oaselor, cum ar fi cancerul renal (cancer de rinichi), cancerul de sân sau cancerul pulmonar. Când aceste tipuri de cancer se răspândesc la oase, ele se pot multiplica și crește și, ca parte a angiogenezei lor (procesul de secretare a factorilor de creștere locali pentru a încuraja vasele de sânge să crească și să hrănească cancerul),

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!