Privitul în oglindă încurajează comportamente sănătoase la persoanele obeze

Privitul în oglindă încurajează comportamente sănătoase la persoanele obeze

Obezitatea este o epidemie majoră care afectează oamenii din întreaga lume, dar este mai predominantă în lumea occidentală. Multe probleme de sănătate sunt legate direct de obezitate, iar terapiile actuale nu au reușit să ofere o soluție durabilă a acestei probleme. 

Expunerea la oglindă a fost utilizată, până acum, în tulburările de alimentație, cum ar fi anorexia nervoasă, bulimia și alimentația excesivă. 

O nouă analiză, publicată în Journal of Clinical Nursing, arată că faptul că se privesc în oglindă le poate ajuta pe persoanele obeze să-și modifice comportamentul în sens pozitiv.

Analiza a examinat rezultatele a cinci studii clinice care au inclus de la 16 până la 941 de participanți fiecare. Rezultatele au indicat că oglinda poate fi folosită pentru a reduce anxietatea și nemulțumirea corporală la persoanele obeze.

Cercetătorii au remarcat că atunci când indivizii petrec câteva minute privindu-se în oglindă, într-un mediu terapeutic, pot obține conștientizarea de sine care va provoca o schimbare în comportamentul lor general. 

„Autoevaluarea și reflecția sunt cheia bunăstării generale. Revizuirea noastră speră să introducă oglinda ca instrument de asistență medicală pentru combaterea obezității”, a declarat autorul principal Harriet Omondi, de la Texas Woman’s University.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!