Producătorii bulgari de cereale au blocat granițele pentru a opri importurile din Ucraina: “Fermierul bulgar a plătit suficient pentru toleranță”

Producătorii bulgari de cereale au blocat granițele pentru a opri importurile din Ucraina: “Fermierul bulgar a plătit suficient pentru toleranță”

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 13:10295 citiriProducătorii se plâng că nu vor mai avea unde să vândă recolta de peste două luni FOTO PexelsTagul “audio” nu este suportat de browser-ul tău.Producătorii de cereale din Bulgaria au blocat frontierele țării și au cerut oprirea importurilor de grâu ucrainean care, susțin ei, le-au provocat pierderi uriașe.Asociația Națională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria a început miercuri, 29 martie, trei zile de proteste la punctele de frontieră din Vidin, Ruse, Silistra și Kardam.Cererile producătorilor de cereale sunt de a nu extinde pentru Bulgaria efectul reglementării europene privind importul fără taxe vamale de mărfuri de origine agricolă din Ucraina.”Producătorii de cereale bulgari sunt supuși unei presiuni din ce în ce mai mari din cauza importului intensiv de cereale și ulei de floarea soarelui din Ucraina, care blochează complet comerțul cu producția autohtonă. Depozitele producătorilor agricoli sunt pline. Nu există piață pentru cereale bulgare, iar următoarea recoltă va veni în două luni și nu are unde să fie depozitată. Mai mult, nici nu există vreo perspectivă ca situația să se îmbunătățească dacă importurile ucrainene de produse agricole în țară vor continua”, explică președintele Asociației Naționale a Producătorilor de Cereale, Kostadin Kostadinov, citat de novinite.com.Producătorii de cereale așteaptă sprijin și de la ministrul Agriculturii.”Ar trebui să vină la protest. Ne așteptăm ca guvernul nostru să ne susțină să nu extindem acest regulament. Fermierul bulgar a plătit suficient pentru toleranță”, a spus Kostadin Kostadinov.În fiecare zi, între orele 10 și 11, până pe 31 martie, fermierii vor bloca cele patru puncte de frontieră de-a lungul graniței de nord a Bulgariei cu utilaje grele. Dacă după protestul lor de trei zile nu există niciun rezultat, ei sunt hotărâți să continue.„Pe 7 aprilie, colegii români vor bloca portul Constanța, drumul către graniță, iar până la urmă vom ieși să acționăm împreună”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!