Actualitate

Promisiunea lui Nicușor Dan s-a dus la fund. Deși a promis sute de kilometri, au fost reabilitați doar 15 kilometri de rețea pentru apă caldă

Nicușor Dan pierde foarte mult capital de imagine, după ce a promis în campania electorală un banal duș cu apă caldă. Românii l-au votat pentru că doreau schimbarea, dar se pare că promisiunea principală se duce la fund. Sute de blocuri din București nu au apă caldă, și nici măcar nu este iarnă, dar Directorul Termoenergetica susține ceea ce știm cu toții: conductele sunt vechi, vor apărea probleme și la iarnă.

Potrivit directorului Termoenergetica, mare parte din blocuri vor avea apă caldă în 24 de ore de la avarie.

Întrebat dacă vor fi probleme cu furnizarea de apă caldă și căldură la iarnă, el a spus că în mare parte, lucrurile vor funcționa bine.

“Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile.

Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente”, a spus Crețu.

El a spus că doar 15 kilometri de rețea din 1000 au fost reabilitați până în septembrie.

“Avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine. Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea.

Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme”, a spus el.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anun’a în februarie că vor începe lucrările pe cinci segmente ale reţelei de termoficare, totalizând 53 de kilometri, iar finanţarea se va face din credite. Lucrările din acest an reprezintă 5% din rețeaua de termoficare de 1.000 de km. Pe fonduri europene este prevăzută reabilitarea a 210 km, 21% din rețea