Proprietarul VIVO Cluj își vinde mall-ul din Arad

Proprietarul VIVO Cluj își vinde mall-ul din Arad

Fostul mall Armonia Arad, tranformat între timp în parc industrial, a fost vândut de Immofinanz către Oresa România.
Compania Immofinanz, care deține mall-ul VIVO Cluj, a vândut centrul comercial Armonia Arad, transformat în parc industrial, către fondul de investiții Oresa, în încercarea de a-și concentra activitatea pe segmentele de retail și birouri, potrivit economedia.ro.

Oresa intenționează să dezvolte un proiect cu destinație mixtă, cu o componentă industrială și una de retail.

„Tranzacția este un pas important pentru noi şi face parte didn strategia companiei care vizează consolidarea şi extinderea brandurilor de succes pe care le deţinem în portofoliu, respectiv myhive, pe segmentul de office, precum şi VIVO! şi STOP SHOP, pe segmentul de retail”, a declarat Fulga Dinu – Country Manager Operations, Immofinanz România.

„Aceasta este a doua achiziție din acest an, în România, a diviziei imobiliare Oresa. Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăți într-un parc industrial și de retail modern, foarte bine poziționat, atât pentru clienții mari, cât și pentru cei mici și mijlocii, care au nevoie de spații moderne aproape de oraș, pentru activități de producție, depozitare sau showroom-uri”, adaugă Cornel Marian, Managing Partner Oresa.

Lucrările de modernizare a proprietăţii vor începe după finalizarea planurilor şi obţinerea autorizaţiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023.

La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România al Immofinanz avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiții au o suprafață închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice, precum și două centre comerciale, VIVO! Cluj și VIVO!

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!