Actualitate

Puiu Popoviciu nu va fi extrădat, după ce Curtea Supremă din Marea Britanie a respins cererea. Decizia este definitivă

Curtea Supremă a Marii Britanii a respins cererea de extrădare către România a omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu. 

Această sentință a Curții Supreme vine la scurt timp după ce, pe data de 11 iunie 2021, Înalta Curte din Londra a refuzat, de asemenea, extrădarea lui Popoviciu în România. Judecătorul britanic Lord Justice Holroyde a explicat foarte clar motivul deciziei saleDovezile arată un risc real ca Popoviciu să fi suferit un exemplu extrem de lipsă de imparțialitate judiciară, astfel încât să nu se poată pune în discuție consecințele pentru echitatea procesului.”

Avocatul Edward Fitzgerald QC a subliniat, de asemenea, că, în cazul în care Popoviciu ar fi fost trimis înapoi în România pentru a-și ispăși pedeapsa, acesta ar fi suferit o “flagrantă negare a dreptății”., scrie eupoliticalreport.eu.

Victorie, la două luni după decizia Curții de Apel  București

Victorie omului de afaceri vine la doar două luni după ce Curtea de Apel București a suspendat pedeapsa de șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa. În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Curții de Apel București prin care i-a fost suspendată pedeapsa, hotărâre luată cu 7 ani în urmă.

Inițial, Direcția Națională Anticorupție a contestat hotărârea luată la sfârșitul lunii mai. Cu toate acestea, luna trecută, Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa aplicată lui Puiu Popoviciu și să rejudece procesul de la zero, după ce a admis o cerere de revizuire formulată de omul de afaceri.

Decizia instanței române a venit în urma clarificării faptului că Popoviciu fusese acuzat pe nedrept de luare de mită.

 » Aflați mai multe informații aici.