Actualitate

Raed Arafat vrea pedepsirea elevilor care nu poartă mască: “Nu vrei să porți mască, ieși din clasă!”

Raed Arafat insistă pe rezolvarea problemei coronavirus prin sancțiuni și reguli stricte nerealiste. Odată cu începerea noului an școlar, Arafat susține că elevii care nu vor să poarte măștile de protecție să fie pedepsiți de profesori sau chiar dați afară de la cursuri.

Deși este evident faptul că Guvernul nu a făcut suficient pentru ca anul școlar să înceapă în condiții optime, Arafat pune presiune pe copii și profesori pentru a respecta niște reguli absurde și nerealiste.

Nu vrei să porți mască, ieși din clasă! Așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele șase luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a spus Raed Arafat.

„Numai dacă elevii vor fi informați despre regulile impuse în pandemie și le vor respecta, vom putea ajuta la limitarea răspândirii acestui virus. De aceea, din prima zi de școală, elevilor le trebuie explicate regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu cum să facă acest lucru. Este important cum educi copiii de la prima oră.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început. Dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explice cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe copii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă. Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil„, a precizat Arafat