Actualitate

Raluca Turcan s-a blocat și a dat același răspuns la întrebările jurnaliștilor

Ministrul Muncii are parte de un nou episod amuzant. Raluca Turcan a fost întrebată de mai multe ori de jurnaliști unde vor lucra angajații centrelor rezidențiale care refuză vaccinarea, moment în care a venit cu același răspuns.

Întrebată dacă prevederea prin care angajații din asistența socială vor trebui să prezinte dovada vaccinării nu încalcă Constituția, Turcan a răspuns: „nimeni nu își dorește să încalce Constituția, însă cu toții ne dorim să salvăm vieți și să apărăm sănătatea oamenilor, mai ales a oamenilor care se află în sistemul de stat.

Întrebată mai departe dacă ordonanța nu îngrădește dreptul la muncă pentru angajații din centrele rezidențiale, Turcan a răspuns: „Exclus”, pentru că angajatorii pot „redimensiona schema de angajați”, temporar.

Ziariștii au insistat întrebând unde vor merge să lucreze angajații centrelor rezidențiale care refuză vaccinarea.

Răspunsul este același. Textul legal este foarte clar: angajatorul are posibilitatea ca în urma discuției cu angajatul să reașeze temporar schema de personal astfel încât să dea posibilitatea angajatului ca într-o perioadă scurtă de timp să se vaccineze”, a spus ministrul.