Actualitate

Raluca Turcan se simte furată – Salariile și accesul la birou în Ministerul Muncii vor fi monitorizate printr-o cartelă specială

Raluca Turcan susține că reforma tehnologiei va pleca de la ministerul pe care îl conduce. Sistemul electronic de acces va permite generarea automată a pontajelor în format electronic și este corelat cu softul de salarii, permițând o evidență mai facilă a timpului de lucru pentru fiecare angajat.

Raluca Turcan susține că implementarea accesului prin sistemul electronic va aduce, așadar, și o eficientizare a activității în cadrul anumitor departamente ale ministerului. Perioada de testare se va încheia la 1 octombrie, după această dată accesul în sediul Ministerului urmând să se facă exclusiv prin acest sistem.

“Am convingerea că, pentru majoritatea instituțiilor din România, decizia de a utiliza sistemele electronice nu doar pentru acces, ci și pentru gestionarea internă a documentelor, de pildă, ar avea rezultate vizibile în ceea ce privește eficiența serviciilor oferite. În acest sens, soluțiile de digitalizare pe care le folosim la Ministerul Muncii pot îndemna și alte instituții publice să facă pașii necesari către modernizare.

Am cel puțin două motive să fiu mândră de echipa mea din Ministerul Muncii: în primul rând, pentru că sunt oameni care muncesc și acest lucru se vede în rezultate și, în al doilea rând, pentru că sunt deschiși să își adapteze modul de a lucra cerințelor de digitalizare din sectorul public”, a spus Raluca Turcan, pe pagina ei de Facebook.