Actualitate

Rareș Bogdan: “Există riscul să apară plăcuța suedeză adresată guvernului, dar avem avantajul că nu sunt alegeri in toamna asta”

Europarlamentarul Rareș Bogdan îl susține necondiționat pe actualul prim-ministru, asta deși după multe păreri, el ar fi în spatele crizei politica din România. Rareș Bogdan susține că USR-PLUS este de vină pentru acest scandal, iar norocul coaliției de guvernare este că nu avem alegeri în această toamnă sau primăvară.

Placuta suedeza apare daca nu livram ce am promis. Noi avem avantajul că nu avem alegeri in toamna asta, respectiv in primavara. Daca am avea alegeri in toamna asta, in iarna sau la primavara, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coalitiei, poate cu exceptia UDMR, desi si acolo ar avea de tras sa obtina 5%.

Avand in vedere ca primele alegeri sunt peste 2 ani si 10 luni, avem timp sa consolidam imaginea unei guvernari responsabile care nu isi bate joc de romani si avem timp sa aratam ca aceasta balbaiala nu caracterizeaza o guvernare intreaga.

Eu cunosc foarte bine istoria recenta si eram student cand a condus CDR, nu avem cum sa nu facem anumite paralelisme, de parca cineva a scris un scenariu pe care calcam si noi cum a fost atunci. Eu vreau sa cred ca am invatat din greselile trecutului si sa intelegem ca doar impreuna putem reusi, nu separat.

Ar fi o imensa eroare din partea noastra, ca lideri ai coalitiei, sa ne batem joc de sansa si de valul de simpatie pe care am venit. Inca nu e epuizat valul de simpatie, oamenii inca au rabdare si ne solicita sa ne maturizam, sa guvernam si sa lasam razboaiele fratricide, ceea ce inseamna ca au inca disponibilitatea sa ne dea cecuri in alb, dar mult timp rabdarea lor nu va mai dura.

Nu ne trebuie decat minte. Daca nu avem minte la noi sa intelegem oportunitatea si ne batem joc de sansa asta, atunci inseamna ca tara asta are pur si simplu un blestem cand vine dreapta la putere.” spune Rareș Bogdan.