Rata infectărilor scade, dar spitalele rămân pline. 10 decese în ultima zi

Rata infectărilor scade, dar spitalele rămân pline. 10 decese în ultima zi

820 de paturi sunt ocupate cu bolnavi de Covid. Dintre acestea, 131 la ATI, unde nu e niciun loc liber.Potrivit raportărilor CJSU, şi ieri, la nivelul judeţului s-a menţinut trendul descendent al noilor infectări cu SARS COV 2. Au fost raportate 311 de noi îmbolnăviri şi 10 decese. În schimb, s-a efectuat 75% din numărul de teste efectuate în ziua precedentă. Se remarcă şi un echilibru între numărul de internări şi cel de externări. Ieri, 66 de ieşeni infectaţi cu SARS COV 2 au părăsit spitalele fie după vindecare fie după ameliorarea bolii, dar 62 le-au luat locul. Presiunea la nivelul unităţilor sanitare se menţine, chiar dacă rata de infectare scade. Ieri, erau ocupate toate cele 131 de paturi ATI precum şi alte 689 de paturi pentru formele medii spre severe de boală.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI şi alte 20 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia spitalului. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna”, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate trei paturi ATI şi alte şase paturi în zona medicală COVID. În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi, erau ocupate cinci paturi ATI şi 13 în zona medicală.

În continuare, anchetele DSP se desfăşoară cu dificultate, multe persoane pozitive refuzând să ofere lista de persoane cu care au intrat în contact. Astfel, ieri se aflau în izolare 10.084 de persoane, iar 5.615 persoane erau carantinate la domiciliu.

Din păcate, paralel cu trendul descendent al ratei de infectare şi adresabilitatea la vaccinare este în scădere. Astfel, pe data de 4 noiembrie au fost vaccinate 2.864 de persoane,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!