Război în Ucraina. La Mariupol se duc „lupte grele”. Zelenski: Invadatorii încearcă „să omoare cât mai mult și să distrugă tot ce văd”

Război în Ucraina. La Mariupol se duc „lupte grele”. Zelenski: Invadatorii încearcă „să omoare cât mai mult și să distrugă tot ce văd”

Volodimir Zelenski le mulțumește aliaților pentru livrarea armelor cerute de Kiev de mai multe săptămâni. Într-un nou mesaj postat pe internet, președintele Ucrainei spune că rușii continuă ofensiva în estul și sudul țării. Cu toate acestea, armata ucraineană opune rezistență și împiedică atacurile armatei lui Putin. Pe de altă parte, Statele Unite spun că nu au văzut niciun fel de schimbări în postura nucleară a Rusiei care ar merita schimbarea statutului de alertă a Pentagonului, dar urmăresc „foarte îndeaproape” situația, a anunțat secretarul de presă al Pentagonului. Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI. Biserică distrusă de atacurile rusești la Lukașvika, în nordul Ucrainei. Foto: Profimedia O nouă încercare de evacuare a civililor din MariupolACTUALIZARE 10:33 Un convoi umanitar pentru evacuarea civililor din Mariupol este planificat pentru astăzi, a spus Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, citat de CNN. „Astăzi, la ora locală 11:00, începe evacuarea locuitorilor din Mariupol către Zaporijia din mall-ul „Port City”. Plecarea coloanei este programată la ora 12:00 pe ruta: Mariupol-Manhuș-Berdiansk-Tokmak-Orihiv-Zaporijia”, a anunțat el pe Telegram.Andriușcenko a spus că vehiculele private se pot alătura coloanei, dar numai femeile, copiii și persoanele în vârstă vor putea urca în autobuze.Oficialii locali spun că 100.000 de civili mai trebuie din orașul asaltat zilnic de bombardamentele rusești. Liderii ucraineni au făcut apeluri repetate ca partea rusă să garanteze trecerea în siguranță a civililor, dar mai multe încercări anterioare de evacuare au eșuat din cauza bombardamentelor.Supermarketurile din Marea Britanie raționalizează uleiul de gătit, din cauza războiuluiACTUALIZARE 10:28 Mai multe supermarketuri din Marea Britanie au decis să raționalizeze cantitatea de ulei de gătit pe care o pot cumpăra clienții, deoarece aprovizionarea este afectată de războiul din Ucraina, relatează BBC.Astfel, supermarketul Tesco permite fiecărui client să cumpere 3 sticle de ulei. Waitrose și Morrisons au limitat cumpărătorii la câte două articole.Cea mai mare cantitate de ulei de floarea-soarelui din Marea Britanie provine din Ucraina,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!