Economie

RCA – Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment, vor fi prelungite trei luni

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris joi, 12:08

Valabilitatea polițelor emise de asigurătorii în faliment este prelungită cu 90 de zile, până la data de 8 decembrie, astăzi de Guvern. Decizia are în vedere polițele RCA emise de Euroins, care, după decizia instanței din luna iunie, urmau să fie anulate în data de 8 septembrie. Pentru că foarte puțini șoferi cu polițe Euroins valabile au denunțat contractele de asigurare, autoritățile au decis prelungirea termenului de valabilitate cu 90 de zile. Astfel, polițele RCA emise de Euroins vor fi prelungite până la începutul lunii decembrie.

Textul proiectului OUG este disponibil AICI.

CITEȘTE ȘI MaxyGo Credit IFN, cu acționari din zona brokerajului de asigurări, își reduce capitalul cu peste 1,6 milioane de lei. Printre motive, interesul scăzut al populației în contractarea de credite de consum

În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.

Falimentul Euroins a fost pronunțat de instanță la 9 iunie 2023.

Afla mai multe despre
euroins
rca
mfp. oug
proiect  » Aflați mai multe informații aici.