Economie

Record de CV-uri pe timp de vară în România. Câți oameni au aplicat pentru un job în Cluj

Județul Cluj a fost în topul aplicanților pentru un loc de muncă în ultima lună de vară.
Căutările de joburi au atins noi maxime istorice în luna august odată cu amplificarea eforturilor oamenilor de a face o schimbare în carieră, arată o analiză bestjobs. Cu peste 700.000 de aplicări, a fost înregistrat un record absolut de activitate la nivelul ultimilor 3 ani, deși activitatea în lunile de vară este, de regulă, minimă în recrutare, oamenii concentrându-se în special pe concedii și timp liber. De această dată însă, numai în luna august, s-au completat peste 35.000 de CV-uri noi, cele mai multe făcând parte din categoria de candidați mid-level, potrivit unui comunicat.

„Vara aceasta ne-a depășit cu totul așteptările în ceea ce privește activitatea candidaților. Dacă luna iulie ne-a luat prin surprindere cu un număr foarte mare de aplicări, luna august a înregistrat un nou record istoric din ultimii trei ani. Acest lucru demonstrează că oamenii au o nevoie tot mai mare de schimbare în carieră, după acești ani de incertitudini și adaptare continuă, încât au fost dispuși în număr atât de mare să-și sacrifice concediul și timpul liber pentru a identifica noi oportunități”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Mii de aplicanți pentru un job în Cluj în ultima lună de vară
Ofertele din Municipiul București au atras peste 300.000 de CV-uri în august, urmate de cele din Timiș (90.000 de aplicări), Cluj (75.000 de aplicări) și Brașov (63.000 de aplicări).

Totodată, joburile disponibile din categoria entry-level, în special pe cele din Retail și Call Center/ BPO au creat o competiție majoră între candidați, fiecare rol atrăgând mii de aplicări. Astfel, un job de Asistent vânzări part-time în cadrul unui cunoscut retailer de haine a atras aproape 3.000 de aplicări, în timp ce alte poziții precum Operator introducere date (fără experiență),

 » Aflați mai multe informații aici.