Actualitate

Regizorul basarabean Sandu Grecu, spectacol la Teatrul de Artă din Deva

Regizorul basarabean Sandu Grecu, directorul Teatrului Național „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău, a montat zilele acestea la Teatrul de Artă Deva spectacolul „Duelul pianiștilor” de prozatorul și dramaturgul Mirel Taloș.

Duelul pianiștilor” de Mirel Taloș, este un spectacol despre creatori și demoni, dragoste și ură, sacrificiu și autodistrugere, talent și aroganță, moralitate și imoralitate. Un spectacol despre lupta interioară a artistului cu propria conștiință. Un spectacol despre noi, artiștii, care ne măcinăm în timp sufletul pentru ca lumea să devină mai bună, mai frumoasă”, a anunțat regizorul Sandu Grecu.

Din distribuție fac parte: Sergiu Cornelius, Silviu Dobre, Eugen Pădureanu, Anette Marka, Ioana Cojocărescu, Diana Rotaru, Mihai Feier și Aurelian Gheorghe. Dansează Ramona Băloiu, coregrafia – Mihai Feier.

Piesa „Duelul pianiștilor” a fost scrisă de dramaturgul Mirel Taloș, după romanul său „Duelul”. Premiera spectacolului va avea loc joi ,16 septembrie, cu începere de la ora 19.00.

Acesta este cel de-al patrulea spectacol montat de regizorul basarabean la Teatrul de Artă Deva, celelalte fiind „Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov, „Hamlet” de William  Shakespeare și „Comedia corupției” de dramaturgul italian Alessandro Casola.

Sandu Grecu, un cunoscut regizor, actor și scenarist basarabean, este Artist al Poporului, deținător al „Ordinului Republicii”, laureat al Premiului Național din Republica Moldova, dar și fondatorul și directorul artistic al Teatrului Național „Satiricus I. L. Caragiale” de la Chișinău. Anul acesta, regizorul basarabean a fost decorat cu medalia „Centenarul Marii Uniri” de către președintele României, Klaus Iohannis, „în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești”.

 » sursa: www.infoPrut.RO