ActualitateInternational

Revoltător! Peste 1.400 de delfini au fost uciși în Insulele Feroe – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Peste 1.400 de delfini au fost uciși duminică seara în Insulele Feroe, autoritățile locale au spus că este o vânătoare tradițională de vânătoare de balene/ delfini, relatează CNN.

  Uciderea a fost denunțată de grupul de conservare marină Sea Shepherd ca fiind un masacru „brutal și prost manipulat” și cea mai mare vânătoare din istoria teritoriului danez.

  Organizația a declarat că un număr de 1.428 de delfini cu abdomenul alb din Atlantic au fost capturați și transportați pe plaja Skálabotnur de pe insula Eysturoy din arhipelagul Insulele Feroe, unde au fost apoi uciși.

  Insulele Feroe sunt un teritoriu autonom al Regatului Danemarcei, aflându-se la jumătatea distanței dintre Scoția și Islanda în Oceanul Atlantic.

  Vânătoarea anuală de balene sau grindadráp în feroeză a făcut parte din cultura locală de secole – dar implică de obicei vânătoarea de balene. Deși a fost mult timp criticată de grupurile pentru drepturile animalelor, localnicii au apărat această practică.

  Kristian Petersen, în vârstă de 41 de ani, originar din orașul Fuglafjørður din Feroe, dar care acum locuiește în Danemarca, a declarat că a început să participe la vânătoarea de balene la vârsta de șapte ani – dar în satul său, delfinii nu au fost niciodată vizați.

  „Am experimentat asta direct și, de asemenea, am participat puțin”, a spus Petersen pentru CNN. „Atâta timp cât a fost doar pentru mâncare, l-am susținut. Dar această captură recentă care a fost în acest weekend … sunt împotriva modului în care a mers”, a mai spus el.

  Petersen este unul dintre mai mulți susținători de vânătoare de balene care au condamnat uciderea de duminică, spunând că au existat „atât de multe erori”, inclusiv urmărirea unui grup mare și prelungirea suferinței delfinilor prin faptul că nu au destui oameni pe plaje pentru a-i ucide cât mai rapid.

  În ultimele decenii, practica a intrat sub reglementări stricte din partea guvernului feroez, cu politici mai stricte pentru autorizarea vânătorilor și modul în care acestea ar trebui să fie desfășurate.

  Mulți, inclusiv Petersen, au pus sub semnul întrebării legalitatea uciderii de duminică, susținând că autoritatea locală, care este implicat în reglementarea vânătorii de balene în zonă alături de administratorul districtului, nu a fost informat în conformitate cu reglementările. Sea Shepherd a mai susținut că mai mulți dintre cei implicați nu aveau licențele necesare pentru a participa.

  Un supervizor, Heri Petersen, a fost citat de presa locală In.fo, cerând răspundere și confirmând că sunt prea puțini ucigași implicați, ceea ce înseamnă că delfinii s-au străduit să respire pe plajă până când au fost uciși.

  Ordinul executiv din Feroe privind vânătoarea de balene pilot și alte balene mici, emis în ianuarie 2017, prevede fie că administratorul districtului, fie supervizor trebuie să aprobe orice vânătoare și le dă responsabilitatea „să se asigure că sunt disponibili suficienți oameni pe țărm pentru a ucide balenele”.

  Bjorg Jacobsen de la poliția din Insulele Feroe a declarat pentru CNN că vânătoarea a fost legală, dar el a refuzat să comenteze mai mult.

  Într-o declarație scrisă, purtătorul de cuvânt al guvernului din Feroe, Páll Nolsøe, a declarat că „notificarea cu privire la observarea balenelor a fost dată administratorului districtului, iar administratorul districtului, în consultare cu supervizorii vânătorilor de balene, a autorizat vânătoarea”.

  El a spus că „a fost organizat și desfășurat în conformitate cu legislația din Feroe” și „nu au existat încălcări ale legilor și reglementărilor”, adăugând că acest lucru a fost confirmat de Ministerul Pescuitului din Feroe.

  Nolsøe a adăugat că toți cei implicați în ucidere trebuie să finalizeze un curs pilot de vânătoare de balene și a afirmat că vânătoarea de delfini cu abdomenul alb este o practică durabilă, cu un număr anual de aproximativ 250, deși „fluctuează foarte mult”, în condițiile în care captura de duminică a fost de șase ori mai mare.

  „Carnea de la fiecare balenă oferă o cantitate mare de hrană valoroasă, care este distribuită gratuit în comunitățile locale”, a adăugat el.

  Cu toate acestea, potrivit Sea Shepherd, localnicii au spus că a fost prea multă carne de la vânătoarea de duminică și s-au temut că va trebui aruncată.

  Sursa: g4media.ro


  Distribuie acest articol!