Ringo Dămureanu (AUR) cere explicații: „Cum a monitorizat Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în perioada ultimilor 2 ani poluarea aerului în municipiul Craiova și cu ce rezultate?”

În municipiul Craiova se atestă o poluare extrem de intensă a aerului cu cenușă și alte substanțe dăunătoare pentru sănătatea populației. Semnalul de alarmă a fost tras de deputatul AUR de Dolj, președintele Comisiei pentru Constituționalitate, Ringo Dămureanu, care a sesizat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel, parlamentarul AUR dorește să afle de la responsabilii din domeniu cum a monitorizat Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în perioada ultimilor 2 ani poluarea aerului în municipiul Craiova și cu ce rezultate, dar și câte persoane din conducerea CET II Craiova sau a societății care o patronează au răspuns contravențional, disciplinar sau patrimonial în ultimii doi ani pentru poluarea aerului craiovenilor și care au fost sancțiunile aplicate acestora.

Redăm mai jos interpelarea depusă de deputatul AUR:

Stimate domnule ministru,

          Având în vedere episoadele repetate de poluare extrem de intensă a aerului în municipiul Craiova cu cenușă și alte substanțe dăunătoare pentru sănătatea populației, de către CET II Craiova, răspândite în condiții de vânt, cum s-a întâmplat în data de 29.01.2022, așa cum s-a putut vedea și în imaginile făcute public în ultima perioadă,

Prin prezenta, vă rugăm să ne răspundeți:

  1. Cum a monitorizat Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în perioada ultimilor 2 ani poluarea aerului în municipiul Craiova și cu ce rezultate?
  2. Care sunt condițiile de mediu care au fost impuse CET II Craiova de către Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în vederea respectării legislației în domeniu? Detaliați.
  3. Care sunt constatările organelor de specialitate ale Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și sancțiunile aplicate de acestea CET II Craiova în ultimii doi ani pentru poluarea aerului craiovenilor?
  4. Câte persoane din conducerea CET II Craiova sau a societății care o patronează au răspuns contravențional, disciplinar sau patrimonial în ultimii doi ani pentru poluarea aerului craiovenilor și care au fost sancțiunile aplicate acestora?
  5. Care este nivelul maxim admis de poluare a aerului în zona CET II Craiova și când, respectiv cu cât, s-au înregistrat depășiri ale acestui nivel maxim?”, se arată în interpelarea deputatului AUR de Dolj, Ringo Dămureanu.
Distribuie acest articol!