Rodica Boancă (AUR) către Lucian Bode: „Sportul nu se poate desfășura în condiții normale fără o infrastructură care să asigure atât sportivilor cât și spectatorilor cele mai bune condiții”
Cu trecerea anilor, stadionul Dinamo a devenit din ce în ce mai copleșit de uzură și asta se vede cu ochiul liber la o simplă plimbare prin parcul sportiv, care se află în administrația Ministerului Afacerilor Interne. Problema a fost semnalată de senatoarea AUR de Ialomița, Rodica Boancă, care a adresat în acest sens o întrebare parlamentară ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Potrivit oficialului, în urmă cu 5 ani, toți iubitorii fotbalului au fost încântați la auzul veștii că cele mai importante stadioane din țară se vor demola și se vor construi din temelii noi stadioane, prin intermediul Companiei Naționala de Investiții (CNI). Dintre cele trei stadioane, doar Dinamo a rămas în picioare, în locul celorlalte două fiind construite stadioane moderne, cu facilități la cele mai înalte standarde, care permit desfășurarea competițiilor sportive la nivel european.
„Sportul înseamnă în primul rând sănătate. De asemenea, sportul înseamnă și divertisment, iar pentru România, sportul a insemnat poate cel mai bun ambasador, prin intermediul căruia țara noastră a fost cunoscută și respectată în întreaga lume.
Însă, sportul nu se poate desfășura în condiții normale fără o infrastructură care să asigure atât sportivilor cât și spectatorilor cele mai bune condiții. Cel mai bun exemplu în acest sens, este stadionul Dinamo.
Inaugurat la 14 octombrie 1951, Stadionul Dinamo este amplasat în Sectorul 2 al Capitalei, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în Parcul Sportiv cu același nume și a fost martorul în decursul anilor la unele dintre cele mai importante evenimente sportive din România. Sportivii dinamoviști au făcut țara mândră în toată lumea, iar o parte dintre performanțe le-au obținut pe bătrânul stadion “Dinamo”, sub privirile și în uralele zecilor de mii de spectatori. Cu trecerea anilor, stadionul a devenit din ce în ce mai copleșit de uzură și asta se vede cu ochiul liber la o simplă plimbare prin parcul sportiv, care se află în administrația Ministerului Afacerilor Interne. Pe lângă celelalte clădiri nou construite în complex (bazinul de înot, sala polivalentă, sala de box, terenurile de tenis, etc…) stadionul de fotbal este asemeni unui biet bătrânel înconjurat de nepoți.
În urmă cu 5 ani, toți iubitorii fotbalului au fost încântați la auzul veștii că cele mai importante stadioane din țară se vor demola și se vor construi din temelii noi stadioane, prin intermediul Companiei Naționala de Investiții (CNI). Era vorba despre stadioanele “Rapid”, „Ghencea” si „Dinamo”. Dintre cele trei stadioane, doar Dinamo a rămas în picioare, în locul celorlalte două fiind construite stadioane moderne, cu facilități la cele mai înalte standarde, care permit desfășurarea competițiilor sportive la nivel european.
Astfel, conform prerogativelor dumneavoastră și în baza atribuțiilor conferinte de funcția pe care o dețineți, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:
- Ministerul pe care îl conduceți a fost contactat de către reprezentanții CNI pentru demararea procedurilor de construire a unui nou stadion în Parcul Sportiv Dinamo?
- Care urmează să fie amplasarea acestuia și care este termenul stabilit pentru începerea lucrărilor?”, a întrebat senatoarea AUR de Ialomița, Rodica Boancă.