România este sufocată de 23 de depozite ticsite cu deșeuri industiale periculoase. 260 de hectare cu substanțe toxice dăunătoare sănătății și mediului, pasate de la o guvrnare la alta.

România este sufocată de 23 de depozite ticsite cu deșeuri industiale periculoase. 260 de hectare cu substanțe toxice dăunătoare sănătății și mediului, pasate de la o guvrnare la alta.

România este una dintre țările cu cele mai multe depozite de deșeuri neconforme din UE.Iar în ceea ce privește gestiunea deșeurilor, înregistrează cea mai mare rată de depozitare a deșeurilor din tot blocul comunitar.Toate depozitele cu reziduuri industriale toxice sunt rezultatul incompetenței și al corupției autorităților române. Majoritatea fiind rezultatul unor privatizări dezastruoase, al hoției și al dezinteresul aleșior față de sănătatea oamenilor și față de mediu.Forțați de UETot ce au făcut până acum guvernanții noștri, pentru a rezolva problemele de mediu, au făcut doar forțați de UE. Nici condamnările în justiție sau procedurile de infringement nu au accelarat procesele de ecologizare.Pentru că, Comisia Europeană a deschis mai multe cazuri de infringement pe probleme de mediu împotriva României.În 2017,Comisia Europeană a acționat în judecată România la Curtea Europeană de Justiție pentru că autoritățile nu au reușit să închidă 68 de depozite municipale de deșeuri neconforme.Aceste depozite se află în aproprierea unor zone dens populate și reprezintă un risc major pentru sănătatea oamenilor și o sursă de poluare gravă pentru mediu. Toate aceste „gropi” trebuiau închise până la mijlocul lui 2009.Tot în 2017, a fost deschisă o altă acțiune împotriva României la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD) și programul de prevenire a generării de deșeuri. Autoritățile române trebuiau să revizuiască și să actualizeze acest Plan, cel târziu în 2013.Până la urmă, guvernul a aprobat Planul Național de Gestionare a Deșeurilor ceea ce a dus la închiderea unei proceduri de infringement.Însă problema depozitelor de deșeuri neconforme a rămas și, până la momentul actual, România a închis doar 29 dintre cele 68.Pentru că România nu a închis toate cele 68 de depozite neconforme de deșeuri, în data de 23.02.2022 CJUE a transmis cererea introductivă de instanță având ca obiect procedura de infringement împotriva României privind neexecutarea hotărârii pronunțate de Curte.DezastrulDin cele 39 de depozite neconforme,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!