Românii ar putea primi două facturi la energia electrică în decembrie . Cine le-ar putea primi și de ce

Românii ar putea primi două facturi la energia electrică în decembrie . Cine le-ar putea primi și de ce

Cei care nu au primit facturi la energie pe luna noiembrie pot să primească două facturi de plată în luna decembrie, a afirmat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

„La sfârșitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica și gaze. S-a completat în Parlament și s-a dispus și plafonarea.

Deși legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, și în lipsa normelor furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor.

Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară.

Problema e că ar trebui să se aștepte acești clienți cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a declarat Zoltan Nagy la Digi24.

Vicepreședintele ANRE a fost întrebat dacă cetățenii au fost anunțați de această situație, iar acesta a răspuns că unii furnizori care au decis să amâne emiterea facturii au anunțat pe site sau au avut anunțat în presă cu privire la această decizie de a amână emiterea facturilor.

Nagy a mai precizat că stie doar despre unul singur: „pentru ceilalți probabil nu contează atât de mult clientul și nu dau foarte mult pe comunicarea față de client”.

Acesta a mai spus și că vor omisiune va fi sancționată „dacă se va găsi temei legal”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!