Actualitate

Românii de pe ambele maluri ale Prutului, chemați la Chișinău să fie ctitori ai unui centru de consiliere a femeilor însărcinate ~ InfoPrut

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei organizează pe 21 septembrie un eveniment special dedicat aniversării unui deceniu de activitate a Centrului Maternal „În Braţele Mamei”. Cu această ocazie, sunt invitați românii de pe ambele maluri ale Prutului şi persoanele active social să devină ctitoririi Centrului de informare şi consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină.

În cadrul evenimentui, oaspeții vor avea prilejul să participe la un atelier cu psihologul Tatiana Turchină, despre cum femeile pot deveni mame şi profesioniste, rămânând în echilibru cu sine.

„Vei deveni unul dintre ctitorii-fondatori ai noului serviciu social deschis pentru a sprijini femeile în criză (oricare ar fi vârsta, meseria sau situaţia lor financiară)”, menţionează organizatorii.

De asemenea, participanții vor cunoaşte 3 istorii de viaţă pline de inspiraţie, avându-le în calitate de protagoniste pe:

  • Cristina Duminică- prima beneficiară a Centrului Maternal „În braţele mamei”, care a devenit mamă la 16 ani şi azi este o femeie realizată în plan personal şi profesional.
  • Steluţa Andreeva – o femeie de succes care îmbină armonios maternitatea, cariera şi faptele bune;
  • Ioana Căpraru – interpretă de muzică populară, mamă şi bunică – o femeie puternică pentru care maternitatea e cea mai mare realizare.

În rol de gazdă vor fi Dana Ciobanu, Cătălin Josan, care vor oferi oaspeților un moment muzical de excepţie, iar cu partenerii evenimentului -Chateau Vartely, au fost pregătite daruri simbolice de ctitor.

„Pe 21 septembrie am gândit un eveniment care va celebra efortul în susţinerea femeilor care au avut curajul să-şi păstreze copilul alături. De asemenea, vom marca şi începutul unei noi etape în demersul nostru pro-viaţă: ctitorirea Centrului de consiliere şi informare pentru femeile aflate în criza de sarcină. În această seară inedită, vom oferi un conţinut din care fiecare participant va avea de învăţat de la invitaţii noştri, care avem toată siguranţa că vor inspira cu poveştile şi experienţa lor”, a subliniat directorul executiv al Diaoconia, Igor Belei.

Evenimentul are loc în aer liber, la terasa Summit Events (Strada Tighina 49/3, Chişinău). Pentru a rămâne în siguranţă, există un număr limitat de locuri, de aceea rezervarea prealabilă e obligatorie.

În conformitate cu noile reguli de organizare a evenimentelor publice în perioada de pandemie, accesul la eveniment are loc în baza certificatului de vaccinare sau a unui test negativ.

 » sursa: www.infoPrut.RO