Actualitate

Românii nu au voie la protest, în schimb se pot înghesui 5.000 de penelei într-o sală, să-l aplaude pe Superman

Oricum am lua-o, ce fac acești stăpâni vremelnici ai României se numește încălcare flagrantă a legii și sfidare adusă românilor. Adică nu se pot aduna o mie de români în stradă, în ditamai Piața Victoriei, să protesteze, în schimb se pot înghesui 5.000 de penelei într-o sală, să-l aplaude pe Superman, sub privirile indulgente ale milițienilor lui Bode?

Această atitudine demonstrează cât preț pun președintele Iohannis și „guvernul lui” pe lege și pe țară. Cum ar fi zis anticii: „Quod licet Iovi, non licet bovi” adică, adaptat la situația noastră, „ce-i permis Joianei de la Cotroceni nu-i permis și proștilor care muncesc să aducă bani la buget”.

Dar nu poți să impui oamenilor o lege pe care tu, ca legiuitor și conducător, să fii primul care o încalcă. Fiindcă, de la Rousseau încoace, există un contract social prin care cetățenii încredințează puterea unor reprezentanți și se angajează să-i asculte, dar numai câtă vreme aceștia respectă legile. Dacă însă reprezentanții uită că sunt și ei tot oameni și le se năzare că sunt supermeni, aleșii destinului sau mai știu eu ce bazaconii, și calcă în picioare legea, așa cum fac astăzi Iohannis și lingăii lui din PNL, cetățenii au nu doar dreptul, ci chiar datoria să se revolte împotriva lor. Așadar, dacă guvernanții amenință iar să ne închidă în case noaptea, e datoria noastră să ieșim în stradă ziua. Căci atunci când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!

Dacă Iohannis, Cîțu și ai lor ar fi respectat legea, Congresul s-ar fi desfășurat cu cel mult 1.000 de oameni în spațiu deschis sau cu maximum 150 de persoane în spațiu interior. Sau hai, puteau să-l încadreze la „evenimente private”, ca nunți sau botezuri și atunci aduceau 200 de oameni în sală. Doar că nu prea aveau cum să facă asta: nu se însoară nimeni la PNL, dimpotrivă, mai curând miroase a divorț pe acolo, iar de botezat Cîțu e cam mare să fie botezat – unde mai pui că s-a-nțărcat de mult cu whiskey, prin America. Poate cumva să încadreze Congresul ca priveghi, pomană sau parastas… ba, nu, stați așa, că parastasul n-are cum să fie acum, o să fie abia peste vreo trei ani, când s-o duce PNL la groapa istoriei, după răposatul PNȚ.