ActualitateOpinii

Românii nu joacă golf fiindcă au prea multe găuri în buzunare – 60m.ro

Distribuie acest articol!

    Pentru că tot era weekend, tot era el la Sibiu și tot era vorba de niște prieteni de-ai lui, ce și-a zis Iohannis: ia să merg eu nițel, să inaugurez un teren de golf colea, în Alba, la o azvârlitură de băț, oricum n-am ce face zilele astea. Zis și făcut. Evident, dacă era vorba de o manifestare de masă, vreo sărbătoare populară sau ceva similar, ori trebuia să străbată toată țara până acolo și să-și strice bunătate de weekend, nu s-ar fi dus. Cum să se înghesuie el cu prostimea, cu talpa țării sau cum să inaugureze vreun teren de oină, sportul național tradițional al românilor? El inaugurează doar terenuri de golf, unde știe sigur că găsește doar elite, doar îmbogățiți ai tranziției, care sunt rași, tunși și frezați, care miros a parfumuri scumpe, mai mare plăcerea să stai lângă ei. Alături de oamenii de rând, Iohannis nu stă decât în cazuri speciale și când are un interes special, cum a fost atunci când a ieșit, cu geaca roșie, în mijlocul protestatarilor din Piața Universății, să-i încurajeze să lupte contra lui Dragnea, ca să-i vină lui la putere „guvernul meu”. Pe când acum, de ce-ar sta? Guvernul lui îl are deja, iar afară e cald și frumos, asta-i vreme de geacă roșie?

    Așa că Iohannis a mers să se bată pe burtă cu mărimile locale și nu numai – pentru că la eveniment au participat și prieteni vechi, de pe vremea când era el premierul de la GRIVCO: pesediștii Vasile Dâncu și Ioan Rus (da, ăla care zicea că nevestele românilor din diaspora sunt curve, iar copiii lor – golani) și nelipsitul securist pe stil nou Virgil Ardelean, zis „Vulpea”, văr de gradul al doilea cu progresistul Cioloș. Practic, toți reprezentanții sistemului uselisto-userist au fost acolo, se făcea să nu meargă și președintele?

    Și cu acest prilej am aflat că golful nu e un sport al bogătanilor, ci poate fi practicat de toți românii – de altfel Iohannis i-a și îndemnat pe aceștia să mai lase miuțele din spatele blocului și să se apuce de golf. Oricine își poate permite, a dat el de înțeles. Și în definitiv ce mare lucru? Niște crose costă câteva mii de lei, niște mingi câteva sute, închirierea unei mașinuțe și a unui teren cu ora alte câteva sute, cazarea la hotel tot câteva sute (pe noapte), tragi linie și vezi că în total nu-s mai mult de 12.000 de lei. O nimica toată, aproape vreo zece salarii minime pe economie pentru o partidă de golf! Orice român și-ar putea permite să practice golful, dacă ar mai face nițică economie, adică n-ar mânca timp de un an decât aer, precum călugării ăia budiști de se hrănesc cu energie de la soare.

    Acum, serios vorbind, este absolut clar că politicieni precum Cîțu și Iohannis sunt total rupți de realitate. Primul ne spune că economia duduie, că a crescut cu nu știu câte procente, că nivelul de trai urcă exponențial, mai repede decât rata de infectate cu covid, că prin România curge doar lapte și miere – aveți grijă pe unde călcați, să nu vă lipiți, fraților! Ca să nu se lase mai prejos, Iohannis îi invită pe români să joace golf, de parcă n-ar ști că dintotdeauna golful a fost sportul milionarilor, iar într-o țară unde două treimi din locuitori trăiesc la pragul sărăciei, să le ceri oamenilor să practice golf e ca și le-ai spune ca, dacă nu au pâine, să mănânce cozonac. E o atitudine arogantă și zeflemitoare, o batjocură față de milioane de români corecți, muncitori, dar săraci. Românii nu au mâini fine, de ținut crosa de golf, ci mâini bătucite de sapă, herr Iohannis! Ei nu vor juca niciodată golf, pentru că au copii de hrănit și de îmbrăcat, iar singurele găuri pe care și le pot permite sunt cele din portofel și din buzunarele hainelor, găuri de care guvernul lui Iohannis și celelalte guverne de „tehnocrați”, cleptocrați și alți hoțomani sunt vinovați. România se prăbușește sub acest regim de incompetenți aroganți, care trăiesc în lumea lor cu șampanie și mașinuțe de golf și care nu știu cât costă o pâine sau cât mai e salariul minim. Din cauza lui Iohannis și a slugilor lui incompetente, pandemia a scăpat de sub control și mor românii pe capete, nu atât din covid, cât din alte boli grave, neglijate de autorități tocmai pe motiv de covid. Iar ăsta-i motivul pentru care, dacă vodă Caragea a rămas în istorie pentru „ciuma lui Caragea”, Iohannis n-o să rămână ca „ăla cu crosa”, ci mai curând ca „ăla cu coasa”.


    Distribuie acest articol!