Românii preferă mașinile second hand. Jumătate din ei spun că o mașină nouă e scumpă

Românii preferă mașinile second hand. Jumătate din ei spun că o mașină nouă e scumpă

Aproape jumătate dintre români preferă o maşină second hand pentru că nu îşi permit una din showroom, iar 42% consideră că un vehicul rulat este o investiţie inteligentă, deoarece devalorizarea maşinii este mai mică după un an. 
Interesul pentru maşinile second-hand continuă să crească pe fondul producţiei reduse de maşini, a crizei globale legate de perturbarea lanţurilor de aprovizionare, a dificultăţilor logistice şi a inflaţiei în creştere.

Mai mult, pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ aşteptările consumatorilor de astăzi.

În acest context, Spotawheel a realizat un studiu despre comportamentul consumatorului şi a arătat care sunt tendinţele de cumpărare de pe piaţa de automobile rulate din România.

Mașinile noi, prea scumpe pentru jumatate dintre români
Conform studiului, aproape 50% dintre români au declarat că au decis să cumpere o maşină second hand, deoarece nu îşi permit un vehicul din showroom.

42% dintre respondenţi consideră că achiziţia unui vehicul rulat este o bună investiţie, fiindcă pierderea de valoare a maşinii este mai mică după un an. De asemenea, perioada lungă de aşteptare pentru un automobil comandat direct de la producător este un alt motiv pentru care şoferii preferă achiziţia unei maşini rulate (14%).

Sondajul a relevat motivele din spatele deciziei de schimbare a maşinii, printre cei mai importanţi factori regăsindu-se: necesitatea înlocuirii cu un model mai nou (47%), dorinţa de a cumpăra o maşină mai avansată din punct de vedere tehnologic (32,25%), un consum mai eficient de combustibil (16,25%).

Pe de altă parte, aspectele mai puţin importante pentru români în luarea unei astfel de decizii sunt: atractivitatea preţurilor (4,25%), majorarea veniturilor (8,75%) sau impactul negativ pe care vehiculul îl are asupra mediului (13,50%).

Mașinile second hand sunt plătite cash
Întrebaţi despre opţiunile de plată preferate pentru achiziţia maşinilor rulate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!