Rondocarton a investit în fabricile din Cluj, Sibiu și Târgoviște peste patru milioane de euro

Rondocarton a investit în fabricile din Cluj, Sibiu și Târgoviște peste patru milioane de euro

Fabrica din Cluj (Apahida) a fost deschisă acum 23 de ani, în urma unei investiții de câteva zeci de milioane de euro.
Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a investit anul acesta aproximativ 4 mil. euro în fabricile din Cluj, Sibiu şi Târgovişte, în principal în noi automatizări ale procesului de producţie, conform ZF.

Compania a deschis prima fabrică din România în județul Cluj, la Apahida, acum 23 de ani, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro. Cea de a doua a fost deschisă în 2008, Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro. 

În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (la acea vreme parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 kilometri de municipiul Sibiu.

„Anul acesta, după investiţiile mari făcute în ultimii 2 ani în toate cele 3 fabrici, atât în extinderi de hale, cât şi în echipamente de producţie şi alte automatizări, am avut un buget de investiţii mai mic, undeva în jur de 4 milioane de euro. Mai mult, în această perioadă ne confruntăm cu termene de livrare extrem de lungi din partea furnizorilor de echipamente, ceea ce face planificarea şi implementarea proiectelor destul de anevoioasă. Încercăm totuşi să ne adaptăm şi să inventăm soluţii noi pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieţei“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihnea Bâldea, general manager al Rondocarton.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!