Rujul, efecte nocive neașteptate asupra sănătății?

Rujul, efecte nocive neașteptate asupra sănătății?

Rujul este un produs cosmetic folosit de toate femeile pentru a-și colora buzele. Timp de secole, femeile au folosit o gamă largă de rujuri, luciu de buze și alte produse cosmetice care fac buzele să pară mai pline.În antichitate, aceste produse cosmetice au fost realizate din materiale naturale, cum ar fi fructe de pădure roşii, pietre preţioase pulverizate sau coloranţi extraşi din anumite plante şi flori.

Rujurile pot fi dăunătoare

Cercetările efectuate de oamenii de știință care lucrează pentru Berkeley’s School of Public Health de la Universitatea din California au descoperit că luciurile de buze și rujurile de astăzi pot conține niveluri potențial dăunătoare de crom, plumb, aluminiu, cadmiu, precum și alte câteva metale toxice pentru corpul uman, notează Mayoral Dermatology. 

Deși au fost efectuate studii anterioare care au examinat existența metalelor în ruj și alte produse cosmetice, acesta este primul studiu care a analizat și cuantificat efectiv concentrația de substanțe metalice.

Când rezultatele au fost comparate cu cât de mult din aceste metale toxice au fost absorbite de utilizatorii tipici în fiecare zi, concluzia a constatat că expunerea continuă la aceste niveluri ar putea reprezenta o problemă de sănătate pe termen lung, în special pentru persoanele care aplică ruj mai mult de două sau trei ori într-o perioadă de 24 de ore.

Raportul subliniază, de asemenea, că utilizarea medie a anumitor luciuri de buze și rujuri ar putea duce la primirea unor cantități excesive de crom de către o persoană, un cancerigen cunoscut asociat cu dezvoltarea tumorilor abdominale.

Plumbul afectează creierul

Multe rujuri conțin plumb, o neurotoxină dovedită care se acumulează în organism, deoarece organismul nu prezintă procese chimice necesare pentru a descompune și asimila orice cantități de plumb.

”Niveluri anormal de ridicate de plumb au fost corelate cu avorturi spontane,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!