SACI de VOTURI, de la alegerile locale, FURAȚI. Primar, sub control judiciar. Informații din MOTIVARE, cum au procedat

SACI de VOTURI, de la alegerile locale, FURAȚI. Primar, sub control judiciar. Informații din MOTIVARE, cum au procedat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Un primar a fost plasat sub control judiciar în dosarul care vizează furtul unor saci cu buletine de vot.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost plasat, luni, sub control judiciar în dosarul care vizează furtul unor saci cu buletine de vot din arhiva Judecătoriei Mizil, decizia instanţei fiind definitivă. Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia lui Voicu faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti prin care inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu şi au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, scrie Agerpres.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul nu poate părăsi limita teritorială a judeţului Prahova, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. În acelaşi dosar, alţi doi inculpaţi se află în arest la domiciliu, Tribunalul Prahova menţinând în cazul acestora decizia instanţei de fond. În acest dosar, Voicu este acuzat de instigare la sustragerea de probe, iar ceilalţi doi inculpaţi sunt autorul furtului şi un complice. Ancheta în acest dosar a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de la Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Mizil.

În martie, PJ Mizil anunţa că procurorii acestei structuri fac cercetări într-un dosar privind sustragerea buletinelor de vot de la alegerile locale organizate în septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani, cu privire la acest scrutin existând suspiciuni de fraudare a votului. Potrivit unui comunicat emis la acel moment,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!