Școala a început de luni bune, dar copiii primesc doar acum bani de rechizite și haine de la stat. Peste 160.000 de beneficiari

Școala a început de luni bune, dar copiii primesc doar acum bani de rechizite și haine de la stat. Peste 160.000 de beneficiari

Peste 160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte şi rechizite, în timp ce alte 200.000 carduri vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene pentru noi beneficiari.
„După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preşcolari şi elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi”, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene într-un comunicat al MIPE remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei) şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

„Continuăm să acţionăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei celei mai expuse riscului de sărăcie. Am reuşit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 160.000 de preşcolari şi elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Sursă foto: Facebook –

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!