Se anunță noi amenzi pentru șoferii români. Ce schimbare ar urma să intre în vigoare în 2022

Se anunță noi amenzi pentru șoferii români. Ce schimbare ar urma să intre în vigoare în 2022

Un nou proiect de lege ar putea aduce vești pentru o parte dintre șoferii auto din România.
Potrivit propunerii normative, polițiștii ar putea să dea noi amenzi în urma schimbării majore anunțate pentru șoferii din România. Această nouă măsură ar putea să reducă semnificativ incidentele din trafic, oferind posibilitatea polițiștilor să îi sancționeze pe cei responsabili.

Conducătorii auto din țara noastră ar urma să fie vizați de proiectul de lege propus de un deputat USR. Măsura ar putea aduce o schimbare majoră pentru șoferii din România. Mihai Botez consideră că polițiștii rutieri ar trebui să poată folosi înregistrările preluate de pe camerele de bord pentru a da amenzi celor care încalcă regulile de circulație.

Este vorba despre a da posibilitatea polițiștilor să emită procese verbale de contravenție pe baza înregistrărilor video care să provină de la camerele de bord. Cauza multor accidente este indisciplina în trafic, iar faptul că ele nu sunt sancționate decât foarte rar duce la aceste accidente.

Până pe 20 septembrie eram în top, 1202 români și-au pierdut viața pe străzi. Eu sper că prin acest proiect vom putea participa la o mai mare siguranță în trafic. Acest proiect nu înseamnă, de fapt, delațiune, nu înseamnă să ne pârâm unii pe alții, dar înseamnă să sancționăm atunci când participanții la trafic încalcă legile de circulație, a declarat deputatul USR, Mihai Botez.

Dincolo de propunerea ca polițiștii să aibă acces la înregistrările de pe camerele de pe bordul mașinii, proiectul include și pedeapsa cu închisoarea sau amendă în situația în care se descoperă că imaginile au fost modificate sau falsificate. Șoferii ar putea risca închisoare de la trei luni la doi ani. Pentru a putea utiliza proba video va fi nevoie de o declarație pe propria răspundere a șoferului care a înregistrat-o.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!