Se pregătește o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice: “Cererea este una imensă, de sute mii de gospodării”

Se pregătește o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice: “Cererea este una imensă, de sute mii de gospodării”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că se pregăteşte o nouă sesiune a programului “Casa Verde Fotovoltaice” pentru acest an, cererea fiind “una imensă”.
“Ne aşteptăm la o nouă sesiune a Programului ‘Casa Verde Fotovoltaice’, în acest an. Din calculele noastre, cererea este una imensă, de sute mii de gospodării, probabil, care doresc să instaleze asemenea panouri fotovoltaice. Noi trebuie să eliminăm barierele instituţionale, birocratice, să creştem capacitatea de implementare. Am identificat sursele pentru finanţare şi putem asigura un buget multianual de ordinul miliardelor de lei pentru acest program naţional foarte mult aşteptat. Singura barieră rămâne partea de cantităţi de panouri fotovoltaice produse şi capacitatea de instalare a companiilor care lucrează în acest domeniu. Dacă reuşim să facem această descentralizare, cu siguranţă rezolvăm partea administrativă şi birocratică”, a declarat, conform Agerpres, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a spus că se dorește descentralizarea unor programe finanţate de AFM, printre care și “Rabla”, pentru a creşte capacitatea de implementare. 

Potrivit datelor comunicate de oficial, până la acest moment, în Programul “Casa Verde Fotovoltaice” au primit decizia de finanţare 13.000 de dosare, iar până la finele anului în curs toate cele 45.000 de solicitări depuse vor fi rezolvate.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!