Şedinţă de coaliţie: Ministrul Finanţelor Publice, aşteptat să prezinte proiectul de buget pe 2022

Şedinţă de coaliţie: Ministrul Finanţelor Publice, aşteptat să prezinte proiectul de buget pe 2022

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 16.00, în şedinţă, ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu fiind aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022. Guvernul s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun, însă PNL şi PSD nu se înţeleg în privinţa majorărilor de venituri dorite de social-democraţi pentru anul viitor. Ministrul Finanţelor afirma că bugetul pentru 2022 va fi construit fără noi taxe, iar orice modificare a regimului fiscal va fi realizată în mod predictibil şi doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri.
Săptămâna trecut, discuţiile din coaliţie nu au ajuns la niciun consens, iar liderii politici au fost nevoiţi să meargă şi la o discuţie cu şeful statului, pe tema bugetului de stat pe 2022. Principala nemulţumire a fost legată de introducerea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari, de 1% din cifra de afaceri, cu care liberalii nu au fost de acord şi care în cele din urmă nu se aplica anul viitor.

Ministrul Finanţelor Publice, social-democratul Adrian Câciu este aşteptat să vină, luni, cu proiectul privind bugetul pe anul 2022. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spunea, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament. 

 Un alt subiect pe care PNL şi PSD nu se înţeleg este proiectul de lege privind certificatul verde. Între ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi liderul PNL Florin Cîţu a existat un schimb de replici.

Rafila l-a acuzat pe Cîţu că a dinamitat vaccinarea în România, iar liderul PNL a precizat că în condiţiile în care ai peste 100.000 de persoane vaccinate în România, înseamnă că acest proces merge bine.

”PNL a făcut un compromis să fie la guvernare, dar nu va fi Partidul Social Liberal”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!