Silviu-Titus Păunescu (AUR) către ministrul Finanțelor:„Ce măsuri veți lua pentru a crește colectarea veniturilor la buget?”

„Colectarea unor sume mai mari la bugetul de stat ar trebui să fie posibilă prin existența unor mecanisme moderne, bazate pe o tehnologie care să permită schimbul de informații în timp real între autorități și companii”. De această părere este deputatul AUR de Ialomița, Silviu-Titus Păunescu, care a depus o interpelare în adresa ministrului Finanțelor, Adrian Câciu. Parlamentarul AUR dorește astfel să afle ce măsuri vor fi luate de autorități pentru creșterea colectării veniturilor la bugetul de stat și explicarea conceptului „asanarea economiei reale”, termen utilizat la capitolul „Reforma Finanțelor Publice” din programul de guvernare.

„Restabilirea echilibrului bugetar prin reducerea deficitului spre un nivel sustenabil ar trebui să fie una dintre prioritățile ministerului pe care îl conduceți.  

Iar colectarea unor sume mai mari la bugetul de stat ar trebui să fie posibilă prin existența unor mecanisme moderne, bazate pe o tehnologie care să permită schimbul de informații în timp real între autorități și companii, spre exemplu, astfel încât să se depisteze din timp eventualele tentative de fraudă ori eventualele greșeli din sistem

 Având în vedere că România nu a stat niciodată bine la capitolul colectării veniturilor, domnule ministru, vă rog să îmi precizați următoarele:

  1. Care sunt măsurile pe care le veți adopta pentru creșterea colectării veniturilor la bugetul de stat?
  2. La capitolul reforma Finantelor Publice din programul de guvernare se face referire la ”asanarea economiei reale”. Întrucât consider că metaforele nu își au locul în acest caz, vă rog să detaliați conceptul”, a declarat deputatul AUR de Ialomița, Silviu-Titus Păunescu.
Distribuie acest articol!