Actualitate

Sindicatul Europol acuză că Bogdan Despescu a permis traficul de cocaină prin Portul Constanța

Despescu, secretar de stat, a condus IPJ Constanța timp de 8 ani, apoi a fost promovat politic ca șef al Poliției Române, fiind considerat în prezent intangibil indiferent de circumstanțe, având în vedere informațiile pe care le deține.

În timpul mandatului său, s-a pierdut lupta împotriva traficului de droguri.
România ocupă un loc fruntaș la numărul de decese din accidente rutiere în Europa, se confruntă cu traficul de ființe umane și înregistrăm o deteriorare semnificativă a profesionalismului în cadrul Poliției Române

În paralel, se ridică întrebări cu privire la perioada în care Despescu a avut controlul asupra Portului Constanța. De ce nu s-au inițiat schimbări structurale pentru a întări echipa de supraveghere a portului, în condițiile în care acesta reprezintă o poartă strategică pentru peste 99% din mărfurile provenite din Asia și America?

Se speculează asupra intereselor care ar fi condus la ignorarea evaziunii fiscale în Portul Constanța și la închiderea ochilor în fața traficului de droguri. Întrebările se concentrează pe sumele implicate pentru asigurarea unei “libertăți de mișcare” în Portul Constanța și pe cunoștințele pe care Despescu le-ar deține în această privință.