Sondaj printre medicii de familie legat de problemele specifice pandemiei

Sondaj printre medicii de familie legat de problemele specifice pandemiei

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a lansat zilele acestea un sondaj prin care vor să afle care sunt provocările la care sunt supuşi medicii de familie în legătură cu testarea şi vaccinarea pacienţilor. Medicii din toată ţara pot răspunde la chestionar până pe 14 ianuarie 2022. Întrebările fac referire atât la interacţiunea medicului cu pacienţii referitor la vaccinuri, provocările întâmpinate în timpul imunizării, pentru cei care făceau asta în cabinetele lor, dar şi întrebări despre cum sunt organizaţi în cadrul cabinetelor.

Spre exemplu, medicii sunt întrebaţi câţi pacienţi au pe listă, câţi din ei au peste 65 de ani, câţi au afecţiuni cronice care îi fac vulnerabili la COVID sau câţi dintre ei sunt complet vaccinaţi. De asemenea, cei care au vaccinat în cabinetele proprii sunt rugaţi să spună care au fost problemele pe care le-au întâmpinat, având de ales din mai multe variante: înregistrarea pentru administrarea vaccinului, logistica obţinerii vaccinurilor, depozitarea lor, plata insuficientă, lipsa timpului, a personalului sau a spaţiilor necesare sau cererea limitată din partea pacienţilor.

Completarea chestionarului durează în medie cinci-zece minute, iar informaţiile sunt confidenţiale, urmând să fie utilizate în scopuri statistice. 

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!