Actualitate

Sorin Blejnar, fost șef ANAF, a fost liberat condiționat

Foto: Facebook Sorin Blejnar

Cererea de liberare condiționată a fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost admisă de către Tribunalul Ilfov. 

Tribunalul Ilfov a admis vineri contestația depusă de Sorin Blejnar împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 4 din 26 august și a dispus eliberarea condiționată a fostului șef ANAF.

În soluția de vineri a Trribunalului Ilfov se arată: „admite contestaţia formulată de contestatorul-petent Blejnar Sorin împotriva sentinţei penale nr. 2069 din data de 26.08.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 18056/4/2021. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Blejnar Sorin. Dispune liberarea condiţionată”.

În iulie 2019, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare, transmite Mediafax. 

Când a fost condamnat, Sorin Blejnar a declarat: “Acum plec de acasă, mă duc la Rahova să mă predau. Este o decizie pe care nu o pot contesta. Este o decizie nedreaptă, vreau doar să fiu lăsat în pace acum.” (Știrea, AICI.)

Mircea Badea spunea că Blejnar “a fost achitat în dosarul Motorina, care chiar era un dosar tare,  » Aflați mai multe informații aici.