Social

Spitalul de Neurochirurgie a scăpat de categoria a IV-a

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost reîncadrat de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) din categoria a IV-a „acreditat cu încredere redusă” în categoria a II-a „cu recomandări”. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, nr. 171 din 05 iulie 2022, Ordinul Preşedintelui ANMCS nr. 29/31.01.2022 privind încadrarea în categoria a IV-a, se abrogă”, se precizează în ordinul emis de ANMCS. „Ziarul de Iaşi” a relatat la finalul lunii iunie că la ultima vizită a evaluatorilor ANMCS, Spitalul de Neurochirurgie a fost încadrat în categoria „cu încredere redusă” pentru că aveau la autorizaţia sanitară de funcţionare un plan de conformare de peste 24 de luni, emis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Reprezentanţii unităţii medicale au susţinut că între timp au îndeplinit planul de conformare. Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a explicat la acel moment că indicatorii de calitate ai actului medical au arătat că spitalul se încadra la nivelul II de acreditare, problema fiind că exista un plan de conformare la autorizaţia de funcţionare de la DSP, referitor la anumite spaţii de internare de zi şi la o staţie de tratare a apei.

Pe lista spitalelor din Iaşi care urmează să fie acreditate anul acesta se află Institutul Regional de Oncologie, Maternitatea Cuza Vodă, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Boli Infecţioase. Pentru anul 2023 sunt programate Spitalul Militar, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Maternitatea „Elena Doamna”, Spitalul de Copii, Spitalul „Parhon”, Spitalul de Pneumoftiziologie sau Spitalul Căi Ferate Iaşi. 

 » Aflați mai multe informații aici.