Start programul “Rabla local”! 3.000 de lei, fără nicio obligaţie, pentru orice mașină uzată predată

Start programul “Rabla local”! 3.000 de lei, fără nicio obligaţie, pentru orice mașină uzată predată

Programul Rabla Local începe luni, de la ora ora 10:00, persoanele fizice putându-se înscrie pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant.
Primăria Cluj-Napoca este înscrisă în program – a solicitat şi a primit finanţare maximă, pentru 5.000 de maşini uzate. Astfel, 5.000 de clujeni pot primi 3.000 de lei dacă își casează mașina veche de cel puțin 15 ani. Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local.

Persoanele fizice se vor înscrie on-line în aplicația care va fi pusă la dispoziție de AFM, pe site-ul: www.afm.ro. Atenție! Înscrierea se face până pe 31 august, ora 16.30, sau până la epuizarea bugetului alocat.

Care sunt paşii care trebuie urmaţi pentru a beneficia de acest program

1. Intră pe site-ul AFM, la Programe de finanţare. Selectează Casarea autovehiculelor uzate. Aici, dau click pe caseta verde „Creare conturi depunere dosare”. Intră pe Conectare şi creează contul.

2. Conturile de utilizator trebuie create anterior înscrierii în aplicaţie. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail aferentă contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont, pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP.

3. Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicaţie.

4. Persoana fizică se va înscrie în aplicaţie doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăseşte în lista AFM. 

5. Sesiunea de înscriere propriu-zisă se deschide luni, 31 iulie, de la ora 10.00. Din acel moment,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!