Startupul israelian Salignostics a lansat primul test de sarcină bazat pe salivă din lume

Startupul israelian Salignostics a lansat primul test de sarcină bazat pe salivă din lume

Salignostics, un startup israelian din Ierusalim, a lansat joi primul test de sarcină bazat pe salivă din lume, afirmând că această metodă ieftină, rapidă şi noninvazivă de a depista sarcina oferă rezultate precise în câteva minute, transmite The Jerusalem Post.Vânzările kitului de testare SaliStick vor debuta la începutul anului viitor. Salignostics a finalizat cu succes studii clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, unele gravide şi altele nu, şi a finalizat mii de studii analitice.

Compania se află în stadii avansate de primire a marcajului CE al Uniunii Europene pentru Salistick şi a finalizat o prezentare a trusei de testare către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA.

Saliva conţine peste 5.000 de proteine ​​identificate care oglindesc şi se suprapun stării fiziologice a sângelui cuiva, a spus Salignostics. Pornind de la aceleaşi principii folosite pentru a dezvolta SaliCov, kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID, Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi poate oferi rate de detecţie dovedite şi precise pentru sarcina timpurie.

”Saliva este cheia pentru diagnosticarea rapidă a o varietate de motive medicale. În principiu, este singurul mijloc non-invaziv, uşor şi igienic de a detecta hormoni, viruşi şi chiar boli. Cu Salistick, valorificăm abilităţile puternice de diagnosticare pe care le-am putut crea din analiza salivei. Livrăm un produs care elimină complet nevoia de mostre de sânge şi urină atunci când testăm pentru sarcină”, a spus dr. Guy Krief, cofondator şi director general adjunct al Salignostics.

 Piaţa globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile chestionate ar opta pentru un kit de testare pe bază de salivă în detrimentul testelor tradiţionale de detectare a sarcinii.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!