Social

Statul excesiv la televizor în copilărie, risc mai mare de boli de inimă la vârsta adultă

Copiii care se ,,plantează” în fața televizorului sunt mai susceptibili de a avea sindrom metabolic la vârsta adultă, arată un nou studiu pe termen lung. Astfel părinții au un motiv în plus pentru a-și ridica copiii din fața ecranelor TV și a-i îndemna să facă mișcare.Sindromul metabolic prezintă un grup de simptome care cresc riscul de accident vascular cerebral, boli de inimă și diabet de tip 2. Acestea includ: glicemie crescută, obezitate, niveluri anormale de colesterol și hipertensiune arterială.

Vizionarea frecventă la televizor de către copiii cu vârste între 5 și 15 ani a fost cea mai importantă contribuție la sindromul metabolic, potrivit unui studiu care a analizat peste 1.000 de participanți născuți în anii 1972 sau 1973 în Noua Zeelandă.

Perioadele lor de vizionare a televizorului în timpul săptămânii au fost înregistrate la vârstele de 5, 7, 9, 11, 13, 15 și 32 de ani. Vizionarea mai mult timp la TV în copilărie a fost asociată cu o condiție cardiorespiratorie mai scăzută și un indice de masă corporală (IMC) mai mare la 45 de ani și cu șanse mai mari pentru metabolismul sindrom.

Constatările au fost independente de obiceiurile adulților de vizionare la televizor, iar concluzia oamenilor de știință a fost aceea că vizionarea excesivă la televizor în copilărie duce la un risc mai mare de sindrom metabolic la vârsta de 45 de ani.

„Copiii sedentari sunt expuși riscului de probleme de sănătate mai târziu în viață. Ceea ce este cu adevărat important în acest sens este că, dacă acești copii sedentari au decis undeva, la 20 de ani, că vor să devină activi, ei au totuși un risc metabolic crescut la vârsta de 45 de ani”, a spus dr. Colleen Kraft, medic pediatru la Spitalul de Copii din Los Angeles și profesor la Universitatea din California de Sud Keck School of Medicine.

 » Aflați mai multe informații aici.