Studiu: Nu Omicron este mai puţin severă, ci oamenii sunt mai rezistenţi

Studiu: Nu Omicron este mai puţin severă, ci oamenii sunt mai rezistenţi

Un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine concluzionează că varianta Omicron nu este mult mai puţin severă, ci oamenii sunt mai rezistenţi, pentru că foarte mulţi au imunitate prin vaccinare şi/sau boală în ţările în care au fost făcute primele studii.Ro Vaccinare, pagina oficială de Facebook a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID, a postat concluziile acestui studiu, sintetizate Dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

„Omicron se deosebeşte de variantele precedente prin aceea că a survenit în populaţii mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare”, se arată în studiu.

Una dintre cele mai importante concluzii ale acestui articol este următoarea: “virusurile nu evoluează inevitabil spre o atenuare a virulenţei; evoluţia pur şi simplu le selecţionează pe acelea care excelează în a se multiplica.”

„Per ansamblu, studiul sugerează că încă n-am ieşit din pădure. Mă tem că Omicron se va stinge rapid pentru că arde populaţiile mult prea repede. Cum Delta încă mai persistă în populaţie, probabil ca endemicizarea se va produce cu Delta”, a precizat Cristian Apetrei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!