Social

Sudiu: Tinerii, femeile însărcinate şi şoferii ar trebui să evite canabisul

Adolescenţii, adulţii tineri, femeile însărcinate, şoferii şi bolnavii mintal ar trebui să evite consumul de canabis, potrivit celei mai mari analize de sănătate de acest tip, scrie The Guardian.Cu toate acestea, canabidiolul poate ajuta la reducerea crizelor la pacienţii cu epilepsie, iar medicamentele pe bază de canabis pot ajuta în cazul sclerozei multiple, al durerii cronice, al bolilor inflamatorii intestinale şi în îngrijirea paliativă.

Constatările s-au bazat pe o analiză globală realizată de o echipă internaţională de experţi, care a analizat studiile de referinţă privind canabisul şi sănătatea, efectuate în ultimele două decenii. Analizele umbrelă analizează meta-analizele anterioare şi oferă un rezumat al dovezilor privind un anumit subiect.

Analiza aprofundată a dovezilor privind canabisul şi sănătatea a fost publicată în BMJ.

Acesta a constatat că, în timp ce compuşii de canabis ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu anumite afecţiuni medicale, consumul de droguri ar putea fi dăunător pentru alte grupuri de persoane.

Experţii, printre care se numără şi cercetători din Marea Britanie, au analizat date din 101 meta-analize privind consumul de canabis. Studiile au fost publicate între 2002 şi 2022 şi au analizat efectele diferitelor combinaţii de canabis, canabinoizi şi medicamente pe bază de canabis asupra sănătăţii.

Consumul de canabis a fost legat de sănătatea mintală şi de cogniţia slabă, concluzionează studiul. A crescut riscul de accidente de maşină în rândul şoferilor şi a dus la rezultate slabe pentru copii atunci când femeile însărcinate au folosit acest drog.

Autorii au declarat că ar trebui să se evite consumul de canabis în rândul tinerilor, în timp ce creierul lor este încă în curs de dezvoltare. Ei au susţinut că majoritatea bolilor mintale au fost identificate pentru prima dată în timpul adolescenţei şi la vârsta adultă tânără. Şi aceasta a fost,

 » Aflați mai multe informații aici.