Economie

Surse: Comisia Europeană a cerut majorarea TVA la 21%

DISTRIBUIE

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că în discuțiile de la Bruxelles, între ministrul Finanțelor Marcel Boloș și oficialii Comisiei Europene, cei din urmă au sugerat ca România să majoreze TVA-ul la 21% pentru a acoperi gaura de la buget. O altă variantă sugerată de Comisie a fost majorarea TVA pentru produsele alimentare. Potrivit surselor citate, Guvernul respinge aceaste variante.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu pleacă joi la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei Europene, după ce zilele trecute și-a trimis miniștrii pentru discuții tehnice. Pe partea măsurilor fiscale, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a prezentat planul guvernului pentru a aduce mai mulți bani la buget și motivele pentru care țara noastra nu se va încadra în deficitul de 4,4% asumat la începutul anului. Comisia Europeană nu a fost convinsă de măsurile propuse și a cerut măsuri suplimentare. MAI MULTE AICI!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

 » Aflați mai multe informații aici.