Actualitate

Tavanul unei secții de poliție din București s-a prăbușit – Europol: “De ce mai figurează Lucian Bode ca ministru MAI?”

Într-o încăpere din Secția 3 de poliție din București s-a prăbușit tavanul. Din fericire niciun polițist nu a avut de suferit, a precizat sindicatul Europol. Poliția Capitalei mai spune că sediul Secției 3 Poliție era în proiect de modernizare. S-ar fi efectuat expertiza tehnică și studiul de fezabilitate în 2020, însă totul s-ar fi blocat în așteptarea avizelor necesare.

O bucată de tencuială s-a desprins din tavanul Secţiei 3 Poliţie, în urma incidentului nefiind înregistrate victime, a anunţat, joi, Inspectoratul General de Poliţie al Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, iar joi dimineaţă au început anumite lucrări de reparaţii curente, care să asigure funcţionarea subunităţii pentru o scurtă perioadă de timp.

“Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru secţia de poliţie”, a precizat Poliția Capitalei într-un comunicat.

DGPMB menţionează că sediul Secţiei 3 Poliţie se află într-un proiect de modernizare derulat prin BIRD, fiind deja realizate, încă din anul 2020.

Sindicatul Europol a publicat imaginii pe pagina sa de Facebook și a avut un mesaj tranșant la adresa conducerii MAI.

“Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției”.