Social

Ti-ai pierdut apetitul sexual? Vezi care sunt optiunile de tratament (P)

Problemele de potență, care în termeni medicali sunt denumite disfunctii erectile, afectează un număr tot mai mare de bărbați. Cauzele pentru care aceste probleme apar tot mai frecvent la bărbații nu sunt asociate doar cu procesul de îmbătrânire, ci și cu o viață stresantă, o alimentatie dezechilibrata, epuizare constantă, un stil de viață sedentar și lipsa exercițiilor fizice.

Problemele de potență duc la o viață sexuală nesatisfăcătoare, frustrări, stima de sine scăzută, starea proastă de spirit și chiar depresie.

Vorbim de despre o problema serioasa atunci când:

nu există excitare sexuală,
nu există erecție,
există tulburări de ejaculare,
există dificultăți în realizarea unui orgasm.

Ce este disfunctia erectila?

Conform definiției OMS, disfuncția erectilă este definita ca o afecțiune în care organismul este in incapacitatea de a obține sau menține o erecție fermă pentru un raport sexual satisfăcător. Aceasta afectiune nu trebuie confundată cu modificările care apar natural in organism, odata vârsta unui bărbat.

Disfuncția erectilă se numara printre cele mai frecvente probleme sexuale raportate de bărbați. Studiile indică faptul că unul din zece bărbați suferă de aceasta afectiune și foarte puțini dintre ei decid sa urmeze un tratament.

Cauzele disfuncție erectile

Determinarea cauzei disfuncției erectile fără ajutorul unui specialist este practic imposibilă. In cele mai multe cazuri problemele au un anumit fond sau apar dintr-o combinație de diverși factori. Bărbații se tem adesea să vorbească despre problemele lor, motiv pentru care evită să meargă la medic. Cel mai bine pentru barbati, este să uite de rușine și să vadă dacă problema este minoră și ușor de tratat sau dacă disfuncția sexuală provine dintr-o boală mai gravă și este nevoie de un tratament.

Cauzele pot fi de natură psihologică sau fiziologică.

 » Aflați mai multe informații aici.