ActualitateOpinii

Toate animalele (politice) sunt egale, dar liberalii sunt și mai egali – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  În zguduitoarea sa poveste „Ferma animalelor”, George Orwell descria comunismul sub forma unei parabole, imaginându-și o revoltă a necuvântătoarelor împotriva dominației omului. Viețuitoarele de la o fermă se unesc și se răzvrătesc contra biciului stăpânilor, îi alungă pe aceștia și proclamă o republică în care toate animalele sunt egale. Cu timpul însă, porcii, cei mai vicleni dintre dobitoace, se desprind dintre celelalte creaturi și, conduse de vierul Napoleon, își impun propria dictatură, și mai crâncenă decât a omului, sub sloganul „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele.”

  Ceea ce trăim în ultimele zile seamănă tot mai mult cu parabola orwelliană: vedem o întreagă nație de oi, găini, gâște și vite bune numai de muncă supunându-se tăcută liberalilor lui Cîțu, aceste animale politice perfide care, dirijate din umbră de Napoleonul din dealul Cotrocenilor, au ajuns să împartă legea și dreptatea după bunul plac. Fiindcă tot ce le este interzis românilor simpli le este permis liberalilor. Românii nu au voie să facă nunți și botezuri cu 200 de oameni, dar liberalii se pot buluci ciopor, câte 5.000 la un loc, să-și aclame alesul – pe cel mai fidel guițător al Napoleonului. Începând de azi, zeci de mii de români din zeci de localități ale țării vor fi iarăși obligați să poarte mască și când merg la piață, în timp ce Napoleonul din Deal n-a purtat masca nici măcar în sala aia sufocată de respirațiile a 5.000 de „aleși” liberali. Să fie Iohannis, acest Napoleon orwellian cu multe cotețe dobândite ilegal, mai presus decât toți ceilalți români? Să fie el ocrotit de pronia cerească, fiindcă este conducătorul națiunii și știe că nu se va îmbolnăvi în veci, în timp ce noi, prostimea, suntem condamnați să răsuflăm în mască încă mulți ani de-acum înainte? Sau, mai știi, te pomenești că are și virusul ăsta ticălos mândria lui și nu se înjosește până la a-l atinge pe unul ca Iohannis?

  Citește și Iohannis – pentru Cîțu mumă, pentru români ciumă

  Nu există nicio îndoială, această fermă a animalelor numită România, din care l-am alungat pe omul din Scornicești ca să ne lăsăm conduși, de mai bine de 30 de ani, de felurite patrupede, devine pe zi ce trece o închisoare. Pretinzând că ne fac bine, liberalii lui Iohannis, Cîțu și Rareș Bogdan ne îngrădesc tot mai mult drepturile, ni le interzic, unul câte unul – în timp ce au grijă, desigur, ca drepturile lor să rămână intacte. În multe localități din România, deja nu mai ai voie să ieși din țarc după ora 20.00, de parcă, dacă ai ieși la ora opt fără un minut ai fi ferit de covid, dar dacă te mai afli încă în stradă la opt și un minut, tabără virusul și se-agață de tine ca râia, de nu  mai scapi de el nici dacă-ți descântă Arafat de boală rea. Iar acesta este doar începutul. Pentru că nu au fost în stare, luni de zile, să ia măsuri raționale ca să nu se mai ajungă iar la carantinare, liberalii recurg acum la măsuri complet iraționale, complet aiuristice, care încalcă flagrant și Constituția, și libertățile cetățenești.

  Persoanele vaccinate au dreptul să intre în mall-uri, în restaurante, în cinematografe, au dreptul să se preumble peste tot, deși se știe clar că și ele pot purta și transmite virusul. Și atunci când un vaccinat ia covid de la un alt vaccinat, cu care a împărțit sala unei locante, iar acesta merge acasă și își îmbolnăvește rudele, unele vaccinate, altele nu, cine este de vină, domnule Iohannis, domnule Cîțu, domnule Arafat, Gheorghiță, Rafila și alți corifei ai tiraniei bunului plac? Nu cumva sunt de vină chiar animalele politice care au impus asemenea reguli absurde? De aproape doi ani, de când acest blestem chinezesc s-a abătut pe capul nostru, liberalii ne tot spun, ca și porcii lui Orwell, că „două picioare – rău; patru picioare – bine”, dar se comportă ca niște bipede fără rușine. Ei fac chiolhanuri, beau, fumează și chefuiesc, fără să respecte nicio regulă, însă îl amendează drastic pe românul de rând când acestuia i-a alunecat nițel masca sub nas. Oare vom fi cu toții obligați să devenim liberali cu carnet, ca să nu se mai atingă Partidul de noi? Dacă ar avea puțină minte și nițel bun simț, liberalii Napoleonului de Cotroceni ar înceta să mai dea legi și ordonanțe pe care tot ei sunt primii care le încalcă. Și ar gândi soluții inteligente, nu oprimări și restricții fără sens. Dar cum să ceri să găsească soluții inteligente unei guvernări în care țiitoarele ajung miniștri, iar chelnerițele sunt unse directori de agenții?

  Citește și Ipocriții! PNL căpușează Apele Române. Reacția ministrului Mediului: anchetă în două săptămâni!

  Ne îndreptăm astăzi, cu pași repezi, spre o dictatură care, ca orice dictatură, va fi instaurată în numele celor mai bune intenții – în cazul de față dorința de a-i „ocroti” pe români de efectele pandemiei. Este absolut clar că animalele politice din PNL și-au dat mâna cu cele din PSD, care nu vor mai vota nicio moțiune împotriva micului guițător cherchelit de la palatul Victoria, sub pretext că țărișoara trece printr-o criză gravă și în asemenea momente „trebuie să fim cu toții uniți”. Alde Ciolacu și ceilalți ciolănari ne vor spune, desigur, că ei sunt patrioți și de aceea renunță la moțiune, să nu lase România fără guvern în prag de iarnă. Doar de români depinde dacă vor accepta sau nu asemenea lături și aceasta se va vedea în curând. Dacă vor ieși în stradă, să se opună nelegiuiților care fac legea, vor demonstra că iubesc libertatea și merită să se bucure de ea. Dacă nu, vor rămâne tăcuți, obedienți, implorându-și tiranii să le permită să-și dea masca jos măcar atunci când mănâncă lăturile pe care aceștia li le aruncă-n troc.

  Citește și:

  Înainte de a fi român, Iohannis e penelist, dar înainte de a fi penelist e penal!

  Arafat cere purtarea măștii în aer liber

  PNL, sinucidere în direct: Ultimul partid istoric merge pe drumul PNȚ

  Florin Șinca: Libertatea pe CARTELĂ


  Distribuie acest articol!