Tradesilvania: 4 din 10 români dețin sau au deținut criptomonede

Tradesilvania: 4 din 10 români dețin sau au deținut criptomonede

Tradesilvania Cluj susține în urma unui studiu că 4 din 10 români dețin criptomonede în 2022 sau au deținut înainte și că peste 84% dintre ei vor să cumpere monede virtuale.
Criptomonedele sunt la ordinea zilei în 2022. Tradesilvania, o platfomă de tranzacționare din Cluj, afirmă, în urma unui studiu, că 4 din 10 români dețin în 2022 sau au deținut criptomonede. Compania mai spune că peste 96% dintre adulții români conectați la internet au auzit de criptomonede, iar 84% dintre români vor sa cumpere criptomonede și Bitcoin (BTC) este cea mai cunoascută monedă virtuală în România, potrivit unui comunicat al companiei transmis ZIUA DE CLUJ.

IPSOS România, la solicitarea Tradesilvania.com, a efectuat în ianuarie 2022 un studiu de piață independent, care evaluează gradul de adopție a criptomonedelor în România. Studiul a fost realizat în rândul a 500 utilizatori de internet cu vârste cuprinse între 18-55 ani, proveniți din mediul urban sau rural din România.

Acest studiu este cu atât mai relevant cu cât, conform ultimei publicații INSSE (https://insse.ro/cms/ro/tags/accesul-populației-la-tehnologia-informației-și-comunicațiilor), în anul 2021, majoritatea românilor sunt utilizatori curenți de internet, 94,3% dintre persoanele de 16-74 ani utilizând internetul în ultimele 3 luni anterioare anchetei.

Studiul de piață Tradesilvania referitor la criptomonede a identificat faptul că majoritatea covârșitoare (96% conform studiului) a adulților români conectați la internet au auzit de criptomonede, cea mai mare pondere dintre aceștia reprezentând respondenții din orașele mari (cu peste 200.000 de locuitori), cu un nivel superior de educație.

4 din 10 persoane care au auzit de criptomonede dețin sau au avut în posesie criptomonede până în prezent, ceea ce denotă, conform studiului, tendința de creștere a adopției criptomonedelor pentru români de-a lungul ultimilor ani.

Peste 80% dintre români vor să cumpere criptomonede
Intenția de a deține criptomonede în viitor se manifestă în proporție de 84% în România,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!