Economie

Trans­alpina Apusenilor, tot mai aproape de finalizare. Când ar putea fi gata primul lot

DISTRIBUIE

Se lucrează în ritm alert pe lotul 1 al DJ 107I – Transalpina de Apuseni, drumul montan care străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

“Transalpina de Apuseni” va avea peste 78 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş – Turda. Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar lotul 2 se va întinde pe 34,91 km.

Producătorul de pavele Elis Pavaje spune că avan­sează cu lu­cră­rile la ce­le două tron­soane de șosea. Finalizarea lotului 1 este estimată pentru luna decembrie 2023, iar pentru cel de-al doilea primăvara anului 2024.

Spectaculosul drum montan din Alba străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Apuseni. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată din cauza depopulării. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

 » Aflați mai multe informații aici.