Tranzacții de 3,5 miliarde de euro la BVB, în primele 11 luni din 2021

Tranzacții de 3,5 miliarde de euro la BVB, în primele 11 luni din 2021

Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, îi sfătuiește pe români să investească la bursă ca să își diversifice economiile și să le protejeze de inflație.
Activitatea investiţională se intensifică la Bursa de Valori Bucureşti, lichiditatea creşte cu 20% în primele 11 luni, iar tranzacţiile totale depăşesc 3,5 miliarde euro, potrivit unui raport lunar al Bursei de Valori București (BVB).

Clujeanul Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, a declarat că „românii care au economisit bani se luptă acum cu un inamic nevăzut. Cu o rată a inflaţiei care în acest an a accelerat constant şi a ajuns la aproape 8% la final de octombrie, este foarte important ca românii să-şi diversifice economiile. O soluţie ar fi să-şi îndrepte atenţia către bursă, acţiunile reprezentând un instrument de protecţie împotriva inflaţiei. Bursa românească oferă multiple exemple de succes şi pune în lumină companiile locale.

Creşteri de peste 30% au avut loc în acest an la nivelul companiilor din indicele BET-TR (BUCHAREST EXCHANGE TRADING TOTAL RETURN INDEX), care include şi dividendele. Vorbim de companii româneşti solide, multe dintre ele făcând parte din viaţa de zi cu zi a românilor.” 

Pe Piaţa Reglementată a BVB, lichiditatea măsurată prin valoarea totală de tranzacţionare cu toate tipurile de instrumente financiare a crescut cu 21,6% în primele 11 luni şi a ajuns la 17,4 miliarde lei, echivalentul a 3,5 miliarde euro. Prin prisma valorii medii zilnice de tranzacţionare, indicatorul de lichiditate arată o creştere de 20,5% la 75 milioane lei, echivalentul a 15,2 milioane euro. În ceea ce priveşte evoluţia lichidităţii pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), valoarea totală de tranzacţionare cu toate tipurile de instrumente listate pe SMT s-a cifrat la 1,4 miliarde lei, sau 286 milioane euro. Comparativ cu un nivel de 409,3 milioane lei în primele 11 luni ale anului trecut,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!