Actualitate

Tudor Chirilă: “Florin Cîțu e un ticălos, iar ceea ce face el arată ca o lovitură de stat”

Tudor Chirilă critică în termeni foarte duri ultimele măsuri ale premierului Florin Cîțu, pe care îl acuză de epurarea din toate funcțiile a oamenilor care nu au fost numiți de PNL, fără vreo evaluare sau alte criterii profesionale, ci doar pentru că nu sunt membri de partid. Cu un guvern care conduce fără sprijinul unei majorități parlamentare, dar girat de președintele țării, totul seamănă cu o lovitură de stat, mai spune artistul.

”Ce face ticălosul de Florin Cîţu este de fapt epurarea totală a posturilor pe care au fost numiți oameni de la USR PLUS. Aici nu mai vorbim despre o vendetă politică și nici măcar nu vorbim de o curățare pe criterii de competență pentru că oamenii sunt zburați fără să fie evaluați, sunt zburați pentru ca PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă.

Arată ca o lovitură de stat. Iar această lovitură de stat se dă cu sprijinul președintelui României Klaus Iohannis, acest Tiger Woods al loviturilor pe la spate.

Astăzi a fost demis Octavian Berceanu, șef al gărzii de mediu care a abordat problema arderilor ilegale și despre care am auzit lucruri bune de la oameni cu viziuni politice divergente. El este doar un nume dintr-o listă mai lungă care se va lungi și mai mult”, spune artistul Tudor Chirilă, care s-a remarcat în ultimii ani și ca activist civic, o voce puternică a societății civile.

El spune că premierul Florin Cîțu nu este altceva decât ”reprezentantul și executantul aceleiași viziuni mafiote care ține România în loc de treizeci de ani” și că România se întoarce în aceste zile înapoi în 2012, iar ”pentru oamenii de rând nu rămân decât protestele de stradă”, deși societatea este dezbinată și demoralizată.

”Parteneriatul cu PSD nu este voința lui Cîțu, ci a Partidului Naţional Liberal. Asta îl face pe Câțu doar oportunist și imoral, un agățător de putere fără scrupule, deci un ticălos. Dar nu un mastermind”, mai spune Chirilă.

Pe de altă parte, cu toate problemele sale de ”partid moale” și cu ”probleme interne”, USR PLUS nu se compară cu ”mafia USL, care zilele astea pare pusă bine de tot pe confiscarea României”.

Reacția vine după ce premierul Florin Cîțu a continuat seria demiterilor din aparatul guvernamental a celor care nu sunt sprijiniți de PNL cu eliberarea din funcție a lui Octavian Berceanu, care s-a remarcat la conducerea Gărzii Naționale de Mediu și era privit ca un bun profesionist. El a fost înlocuit cu fiul unui primar PNL.